15 Aralık 2012 Cumartesi

Zülfü Livaneli'den 40. yıl sürprizi!


 Zülfü Livaneli'den 40. yıl sürprizi!
Zülfü Livaneli'nin 40. sanat yılını doldurması onuruna sanatçının bütün albümleri tekrar yayınlandı.

İda Müzik ve İmaj Müzik işbirliği ile hazırlanan Zülfü Livaneli albümlerinde, tüm albümlere yeniden mastering yapıldı ve her albüm için bir tablo hazırlandı. Bu tablolar albümlerin kapaklarındaki yerlerini aldı.

Geçtiğimiz aylarda ilk 10 albümü tekrar yayınlanan sanatçının haziran ayında tüm albümleri raflardaki yerini alacak.

Zülfü Livaneli'nin 1971'de başlayan müzikal yolculuğu, çağdaş halk müziğimizin ve yeni şarkı yazım sürecinin omurgası gibidir. Politik altüst oluşlarla biçimlenen bu dönemde Livaneli, son derece verimli bir besteci olarak yüzlerce şarkı yazmış, otuzdan fazla albüm kaydetmiştir. Bu besteler sadece döneminin ruhunu yansıtmakla kalmamış, unutulmuş bulunan bağlama düzenini gündeme getirmek, halk sazlarını armonik biçimde batı sazlarıyla birlikte kullanmak gibi yeniliklere de imza atmıştır.

Livaneli müziğinin belki de en önemli yanı; nitelikle niceliği buluşturması, milyonlarca kişinin söylediği bestelerinin dünyaya yayılması ve zamanla değerlerinin daha çok anlaşılarak birer klasik haline dönüşmesidir.

Livaneli için herkesin söylediği söz şudur:

"Onun şarkılarıyla büyüdük!"

Evet, kuşaklar bu bestelerle büyüdü, dünya ve sanat görüşleri bu şarkılarla biçimlendi. Bundan sonra da genç kuşaklar tarafından söylenmeye devam edecekler.

İDA Müzik, hem sanatı hem işlevi büyük olan sanatçının, kırk yıla yakın bir sürede kaydettiği bütün eserlerini CD formatında tekrar yayınlamakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder